Hej 
Trevligt att du hälsar på mig och mina hundar här på min sida. Vi är en familj på fem hundar, två hanar, två tikar, en liten tikvalp och jag, Agneta Ingvarsson.

Sommaren 2021 köpte jag en villa ute på landet i Höga Kusten 2,5 mil söder om Örnsköldsvik. Vårt boende gränsar mot ängar, skog och vatten. Under våren, sommaren och hösten blir det många härliga skogpromenader eller så tar vi en tur ner över ängen för att besöka den lilla privata badstranden. I samband med inflytten satte jag upp stängsel runt hela tomten, vilket innebär att mina hundar har fritt lekutrymme på tomten med 1500 kvm.

Jag har lång efarnehet av rasen Shetland Sheepog som populärt kallas Sheltie. Då jag var 11 år fick jag efter mycket tjat på mina föräldrar, min första Sheltie. Det var en stor dag för mig. Hos mina förädrar skaffade vi sedan två ytterligare Shelties. När jag var 18 år köpte jag min första egna Sheltie. Småningom blev det flera Shelties i mitt hem. Åren gick och mina barn växte upp. En längtan som länge funnits inom mig att starta en kennel började nu ta form  År 2000 bildade jag min kennel och fick min första valpkull 2001. Vilken lycka. Därefter har jag haft 1-2 kullar per år. Samtliga valpar från min kennel har fått förmånen att flytta hem till underbara familjer, och många av dem har även blivit mina vänner.  Under åren 2018-2021 har min kennel varit lite vilande med valpkullar,  men tog nya tag år 2020 då jag köpte en teakvalp från Rustic's kennel och lite senare, år 2021 köpte då ytterligare en valp från Rustic's kennel, denna gång en liten kille.

Återstart i februarin 2022 då födde Minna en liten söt trf valp. Känns kul att vara på banan igen, även om det bara blev en valp denna gång.

Mina hundar och valpar har mycket fin barnvana. När mina barnbarn hälsar på eller när jag besöker dem, blir det oftast stor aktivitet mellan hundarna och barnbarnen.

Viktikgt för mig i min uppfödning och valparnas uppväxt de första 8 veckor är 

- att endast avla på mental starka och positiva hundar, dock utan att göra avkall på rasens standard. 
- att valparna växer upp i hemmiljö och socialt anpassar sig till människor, hundar och barn.
- att innan leverans skall valparna vara ögonlysta, veterinärbesiktade och vaccinerade.
- att de är registrerde i kennel klubben och att det medföljer ett registreingsbevis.
- att om möjligt att familjen som önskar valp, besöker mig och mina hundar före leverans av valp. Lämpligt tid brukar vara då valparna är ca sex veckor gamla.
- att familj som önskar valp från mig berättar om sin nfamilj och vad de önskar sig från sin valp/hund. Blir då lättare för mig att välja rätt valp till rätt familj. När jag ser valparna växa upp kan jag då se till att rätt valp med rätta egenskaperna hittar en passande familj så att valpen får ett tryggt och bra liv när den växer upp.

När familjen hämtar sin valp så bör det finnas gott om tid så att familjen kan lära känna sin valp och att vi kan diskutera vad som är viktidgt att tänka på när valpen flyttar till sitt nya hem.

Jag kan nås på min epost idavalenfriends@gmail.com eller på mobilen 076-844 42 42

Jag finns även på Facebok - Idavallenfriends kennel

Med vänlig hälsning

Agneta Ingvarsson